Pokarmy, które czynią Twój Nieświeży oddech gorzej

Foods that make halitosis
Foods that make halitosis
W przypadku stomatologii sanitarnych jest doskonała, można myć zęby dwa razy dziennie, nici jeden raz każdego dnia, a dokładnie oczyścić język, Twój cuchnący oddech może być związany z codziennej diety. Niektóre posiłki mogą skaza oddech na kilka godzin i prowadzić do nieświeżego oddechu w dodatkowych sposobów. Czosnek i cebula są już silnie lotne związki cukrowe, znane jako merkaptanów, pochłaniając je w zasadzie dodaje dużo więcej zapachu, które mogą od czasu do czasu pójść do tkanki płuc i krwiobiegu.


Mleko i sery, a także niemal co inne produkty mleczne są często problemy dla wielu ludzi. Ilość tłuszczu nie jest ważne, dlatego niskotłuszczowe produkty mleczne jest równie trudne, jak masło. Jeśli zdarzy ci się być nietolerancją laktozy, nie należy spożywać i pić tego rodzaju produktów mlecznych. Ponieważ przewodu pokarmowego nie można przetwarzać je prawidłowo, są one przedstawione na bakterie, przez długi okres czasu. Rybna są bogate w białka. Jak wiele osób spożywają dietę bogatą w ryby, realnie są w stanie sprawić, że trudności dużo gorzej. Coffee niesie duże ilości kwasów, które powodują szkodliwe bakterie rozmnażają się szybko i produkować paskudny smak dla większości osób. Praktycznie każdy kwaśny rodzaj posiłków będzie to zrobić. Herbata ziołowa jest dużo lepszym rozwiązaniem.


Oczywiście, każdy wie, że czosnek i cebula będą produkować cuchnący oddech. Jest to spowodowane faktem, że cząsteczki zapachowe w czosnku i cebuli są w rzeczywistości związków siarki przez siebie. Siarka jest metoda natury wytwarzania zapachów. Posiłki, gdy siedzi się za dużo czasu będą gnić. To zachowanie jest z powodu pogarszających białka bakterii beztlenowych w tym konkretnym posiłku konkretnego. W produktach mlecznych, zapach złych produktów mleczarskich jest wynikiem krewnych zarazków, które wywołują nieświeży oddech. Identyczna analogia jest prawdziwe w odniesieniu do mięsa, gdy siedzi się bardzo długo. Można znaleźć cztery rodzaje żywności, które mogą prowadzić do dawką siarki stworzenia. Każdy z typów poniżej mają motywujący wpływ na bakterie:

Środki suszące dokonać nieświeży oddech gorzej



Najbardziej znanym suszenia składnikiem posiłków jest alkohol. Alkohol, oczywiście, jest podstawą dla każdego dorosłego napojów przykład piwo, wino białe lub czerwone, a także likier twardym. Może on być stosowany, niestety, w płukania jamy ustnej, w którym tylko stwarza warunki bardziej intensywne. Alkohol jest znany chemicznie jak suszącego. Pracuje często w laboratoriach wysychać trudno dostać się do miejsc, w rurach oceny i zlewek. Identyczny rezultat występuje w jamie ustnej. Ponadto, alkohol występuje w tych starych płyny styl nie są wykorzystywane w celu wyeliminowania wszelkiego rodzaju bakterii, oprócz zapewnienia, że ​​płyn do płukania ust wygląda atrakcyjnie na półce sklepowej. Po prostu dlatego, syntetyczne substancje zapachowe i cieniowania musieli użyć są nierozpuszczalne w wodzie pitnej. Mimo, że produkty tytoniowe nie są na pewno produkty żywnościowe, palenie tytoniu jest prawdopodobnie najbardziej efektywne rozwiązanie do wycierania swoją jamę ustną, z napojów alkoholowych w drugiej kolejności. Jeżeli palisz papierosy, masz gwarancję, aby cuchnący oddech.

Bogate posiłki białkowe dokonać cuchnący oddech gorzej



Produkty spożywcze mleczne są znane do produkcji nieświeży oddech. Wielu ludzi na całym świecie nie może trawić laktozy białek w produktach spożywczych mlecznych. Wynikiem tego jest nagromadzenie się z aminokwasów, które są szybko przekształcane w lotnych związków siarki przez bakterie beztlenowe szkodliwych znajdujących się na powierzchni języka. Jeden inny problem, na szczęście niezbyt często, dotyczy osób, które mają brak zdolności procesów specyficznych białek obecnych w fasoli. Zaburzenie to jest znane jako trimethylaminuria znanego również jak zaburzenia zapachu ryby, ze względu na fakt, generowany zapach jest porównywalny rozkładającego ryb. Zapach zawiera związki siarki, a także elementy azotu. Osoby, z tym problemu należy unikać ziarna, jak również innych produktów żywnościowych bogatych w białko.

Cukry dokonać nieświeży oddech gorzej



Czy nie byłoby fantastycznie gdyby być może uda nam się wyeliminować cuchnący oddech przez żucie mennice? To jest dokładnie to, co producenci mennice chciałby, aby myśleć. Mennice, a także inne elementy identycznego pokroju, próbują oszukiwać wspólnotę do myślenia, że ​​potężny, smak w jamie ustnej jest odpowiadające dobroci własnego oddechu. Jeśli wziąć pod uwagę to na chwilę, to faktycznie nie brzmi prawo. Poprzez wykorzystanie potężnych aromatów mięty, kumpli smak odebrać mennice jak smak. Z drugiej strony, mięty dwie formy cukrów, które także posiadają energię dla szkodliwych bakterii w dwóch egzemplarzach i wytwarzają dużo więcej związków siarki. Dodatkowo różne bakterie mogą brać cukrów i tworzyć glikanów pasm, które często kończy się co prowadzi do gęstych osadów płytki nazębnej na emalii, a także wokół dziąseł. To powoduje próchnicy zębów i stanu przyzębia nie wspominając, gorszy oddech porównaniu do kiedy zaczął. Jednak, ponieważ nie można wyczuć własne nieświeży oddech, po prostu przejść wesoło wraz z tym fantastycznym smaku mięty w swojej potężnej jamy ustnej, a niektóre w Twojej okolicy są oddala od wzmocnionej cuchnący oddech, zęby zepsute i krwawiące dziąsła.


Kwaśne produkty spożywcze według zaradzić ziemię uczynić cuchnący oddech gorzej


Niektóre kwasotwórcze produkty spożywcze należy zwrócić uwagę to:
  • Napojów zawierających kofeinę, każdy bezkofeinowa kwasy i standardowe mają
  • Napój pomidorowy
  • Wszystkie napoje z owoców cytrusowych: sok owocowy pomarańczowy, sok z owoców ananasa, sok grejpfrutowy



Podstawową przyczyną dlaczego kwaśnych produktów spożywczych jest problemem, ponieważ metody bakterie odpowiedzi na kwaśnym otoczeniu. pH jest wyrażenie używane do zilustrowania kwasowość otoczenia. Jama ustna mają standardowe wartości pH 6,5, który jest w zakresie kwaśnym. Zdajemy sobie sprawę, że kwasy pomagają bakterie duplikat znacznie szybciej.